Tartă cu ciocolată şi căpşuni – la France dans ta cuisine!

O călătorie în  Franţa este visul oricărui călător şi, cum altfel, obsesia gurmanzilor.

Gastronomia nu e un criteriu atunci când aleg destinaţia unei călătorii, dar odată ajunsă acolo încerc să descopăr toate specialităţile locului. Iar când vine vorba de Franţa... France, mon amour, renumită pentru produsele de patiserie, o pofticioasă ca mine are mari dificultăţi în a se desprinde de vitrinele pline de prăjituri fel de fel, de la cele simple la deserturile ce par mai degrabă mici capodopere de artă. Tartele franţuzeşti sunt printre specialităţile cele mai cunoscute aşa că îţi propun o delicioasă reţetă de tartă cu ciocolată (muuuultă ciocolată) şi căpşuni. Umplutura de ciocolată are consistenţa catifelată a unei trufe, iar aluatul de tartă ţi se topeşte în gură. Reţeta este a unui faimos patiser francez, dar îţi garantez că e moderat spre uşor de făcut acasă de oricine. Pregătind-o, te vei distra jucându-te...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.