Alina Zară, o Mândră Chic!

Alina Zară e căutătoare de comori. Le caută în vechile lăzi de zestre din Ţara Făgăraşului şi le oferă o a doua viaţă. Ba pe unele le-a pus chiar la păstrare, în Muzeul de Panze si Povesti din satul Mândra. Nu puteam să ratez un astfel de om tocmai eu, cea care a crescut încurcând, la propriu, iţele războiului bunicii, iarna.

"Cum e să cauţi comori în lăzi de zestre?”

"Fascinat. Nu o să mă înţeleagă, pe deplin, decât cei care rezonează cu acest gen de poveşti! Nu întâmplător marii designeri fashion sau de interior au interpretat şi reinterpretat dintotdeauna piese şi simboluri vechi,  aruncate la gunoi.  Timpul, poveştile care s-au aşternut peste ele, cu care s-au încărcat, le conferă o valoare inestimabilă! Orice bucăţică de pânză are istoria ei! Foarte rar găsim povestea de la rădăcina provenienţei acesteia, pentru că multe ţesături sunt foarte v...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.