Cabo Da Roca, Portugalia. O călătorie la capătul Pământului.

Mă însoţeşti într-o călătorie la capătul lumii… occidentale,  pentru a vedea Cabo da Roca în Portugalia, punctul cel mai vestic al Europei?  Faţă în faţă cu imensitatea oceanului chiar reuşeşti să-ţi imaginezi pentru un moment că te afli la capătul lumii, departe de civilizaţie.

Cabo da Roca: un loc simbolic, cu stânci aruncându-se în mare, un far alb, un monument,  peisaj arid presărat cu flori galbene în ianuarie, mult soare care-ţi încălzeşte sufletul şi puţini turişti,  fiind extrasezon.

Şi poate că te afli la capătul lumii dar până şi aici se găseşte un bar – nu rata pasteis de nata, un desert tradiţional cremos si delicios – şi un magazin de suveniruri. Iar de la biroul de informaţii turistice se poate cumpăra o diplomă cu numele tău pe ea, certificând că ai ajuns până aici.

De la Cabode Roca te poţi întoarcela Cascais, un orăşel drăguţ pe malul oceanului cu multe localuri şi plajă. Cascais este faimoasă pentru “Boca do Inferno” (Gura Iadului), o faleză cu o stâncă mai ciudată pe malul Atlanticului… nimic infernal dar se spune că peisajul e impresionant pe timp de furtună.

Info utile:

Cabo Da Roca se găseşte la doar 40 de km de Lisabona şi de Sintra. Ajungi uşor cu maşina sau cu mijloacele de transport în comun, cum am făcut eu. În călătoria mea la Lisabona şi împrejurimi (Sintra, Cascais) m-am bazat în exclusivitate pe mijloacele de transport în comun pe care le recomand: sunt foarte curate, comode şi punctuale. Pentru a merge la Cabo da Roca din Lisabona: se ia trenul din Lisabona de la gara Cais do Sodrè, o călătorie de 30 de minute cu privelişte spre ocean, cobori la Cascais – capăt de linie, traversând ajungi la autogara de autobuze, iar de aici călătoria cu autobuzul durează cam 20 de minute.

Introdu adresa ta de mail pentru a primi in inbox cele mai proaspete articole:

Delivered by FeedBurner

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.