Cabo Da Roca, Portugalia. O călătorie la capătul Pământului.

Mă însoţeşti într-o călătorie la capătul lumii... occidentale,  pentru a vedea Cabo da Roca în Portugalia, punctul cel mai vestic al Europei?  Faţă în faţă cu imensitatea oceanului chiar reuşeşti să-ţi imaginezi pentru un moment că te afli la capătul lumii, departe de civilizaţie.

Cabo da Roca: un loc simbolic, cu stânci aruncându-se în mare, un far alb, un monument,  peisaj arid presărat cu flori galbene în ianuarie, mult soare care-ţi încălzeşte sufletul şi puţini turişti,  fiind extrasezon.

Şi poate că te afli la capătul lumii dar până şi aici se găseşte un bar - nu rata pasteis de nata, un desert tradiţional cremos si delicios - şi un magazin de suveniruri. Iar de la biroul de informaţii turistice se poate cumpăra o diplomă cu numele tău pe ea, certificând că ai ajuns până aici.

De la Cabode Roca...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.