Eu, tu, el, ea, noi colectăm selectiv

V-am mai povestit eu în articolul despre Frankfurt despre modul în care se încurajează reciclarea PET-urilor: le strângi frumuşel, le duci la dispozitivele speciale de reciclare şi îţi iei o parte din bani înapoi. Dacă alţii pot, noi de ce n-am putea? De câte ori n-aţi strâns grămezi de hârtii, sticle de plastic şi/sau de sticlă pe care le-aţi aruncat la grămadă, deşi conştiinţa v-a mustrat pentru comoditatea de care aţi dat dovadă? Orice început e greu, dar cu puţină mobilizare din partea noastră, putem spera la o schimbare în bine în problema spinoasă a colectării deşeurilor.

LumeaMare susţine campania Blogal Initiative ale cărei obiective sunt de a strânge un număr cât mai mare de entuziaşti care să se înscrie în Comandamentele Judeţene 2.0 de Colectare Selectiva şi de a promova acţiunea colecteazaselectiv.ro.

Campania colecteazaselectiv.ro

  • Campania se desfăşoară la punctele de colectare între 25 iunie şi 28 iulie.
  • Punctele de colectare selectivă din oraşele care participă la campanie se găsesc aici. ATENTIUNE: “punct de colectare” = containere galbene, albastre, verzi pentru colectare selectivă.
  •  Cei care vor aduce la punctele de colectare minim 10 deşeuri de ambalaje vor primi un tichet răzuibil pe care va scrie fie “Câştigător” (pix din carton reciclat, un evantai, o brăţară reflectorizantă pentru biciclişti, o minge de plajă, un frisbee, magneţi de frigider) sau “Continuă să colectezi selectiv“. Toate tichetele răzuibile au un cod unic de identificare. Acest cod trebuie înscris pe siteul www.colecteazaselectiv.ro sau trimis prin SMS la 1899.
  • Marele premiu este un Ford Ka, ce va fi câştigat prin tragere la sorţi dintre cei care introduc codul de identificare de pe tichete pe colecteazaselectiv.ro sau care trimit SMS la 1899.
  • Lista oraşelor care participă în acţiune : Alexandria, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Baia Mare, Craiova, Ploieşti, Focşani, Roman, Arad, Deva, Mediaş, Sfântu Gheorghe, Târgu Jiu, Tulcea, Târgu Mureş, Zalău, Bacău, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi, precum şi sectoarele 1, 2, 3, 6 din Bucureşti.

Dacă ai blog, dă vestea mai departe conform indicaţiilor precizate de Blogal Initiative.

Ce zici, facem un mic efort pentru binele nostru?

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.