În vizită la Atletul Albanez, oltean şi bragagiu

În drumul meu spre Croaţia, prin Serbia, pe la Porţile de Fier I, m-am oprit premeditat la cofetăria & bragageria “La Atletul Albanez”, situată în partea de jos a oraşului Slatina. Este cea mai veche firmă privată din România, rezistând fără întrerupere în ultimii 100 de ani, chiar şi în vremea comunismului, atunci când, din câte am înţeles, era cam singura cu acest statut. Tradiţia albanezilor în zonă a început totuşi acum 300 de ani, ceea ce le asigură respectul multor oameni.

Deşi până acum câteva luni nici nu auzisem de acest loc, am avut surpriza de a afla că a fost vizitat de oameni mari precum Eugen Ionescu, Nicolae Iorga, Charles de Gaulle, Amza Pellea, Georghe Hagi, Dan Puric, James Rosapepe (fostul ambasador al SUA), dar şi de însuşi Nicolae Ceauşescu pe vremea uceniciei sale la o cizmărie din oraş. Citind toate aceste nume pe internet şi căutând pe Google ce înseamnă brag...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.