Un strop de Veneţia: cocktailul Bellini

E vară, e cald...un strop de Veneţia la pahar pică la fix, aşa că îţi propun reţeta cocktailului italian Bellini cu vin spumant alb şi piersici.

Spumos, răcoritor şi fructat, cocktailul Bellini a fost creat de Giuseppe Cipriani, proprietarul faimosului Harry's Bar, preferatul lui Hemingway şi al lui Orson Welles, în cinstea inaugurării unei expoziţii de artă a pictorului Giovanni Bellini.

Reţeta originală prevedea folosirea piersicilor albe din Verona şi a unui vin alb spumant numit Prosecco, dar merg perfect şi piersicile obişnuite şi un vin spumos alb.

Proporţia este de 1/3 pulpă de piersică şi 2/3 de vin spumos alb. În reţeta origina...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.