Sicilia, între două erupţii

Poveste repovestită

Cred că v-aţi gândit deja la Etna, cel mai important vulcan al Europei situat în Sicilia; vă puteţi imagina ce au simţit prietenii noştri Liliana şi Matei Georgescu când, după ce aveau avionul achitat, bagajele şi toate rezervările făcute cu patru luni în urmă, au aflat că în noaptea dinaintea plecării Etna a început să erupă (aprilie a.c.)! După o scurtă şovăire au plecat totuşi şi au aterizat la Catania învăluită de fum negru, situaţie care nu a ţinut mult aşa că nu şi-au ratat excursia plănuită. Îndrăgostiţi de peisaje ei nu au stat într-un singur loc: au luat trenul şi au văzut după Catania bineînţeles, Caltagirone, Siracuza, Taormina şi Messina.

Taormina

Pe locul I la concursul de frumuseţe a câştigat Taormina, staţiunea de la poalele muntelui Etna; oraşul se caţără pe coastele muntelui ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.