Dragă Marea Neagră,

Încep această scrisorică mărturisindu-ţi că am cele mai controversate sentimente în ceea ce te priveşte. Te iubesc ca pe orice alt colţ de natură din ţara asta minunată care se cheamă România. Dar te urăsc pentru că nu ştii să îţi pui în valoare frumuseţea, captivă fiind în mâna unor oameni care sunt fie stângaci, fie răuvoitori, cei ce ne fac să plecăm departe, în căutarea unor ape mai limpezi şi mai curate.

Dragă Marea Neagră,

Când te-am cunoscut acum cel puţin 37 de ani miroseai la fel. Şi plajele tale erau atât de aglomerate încât era greu să nu te trezeşti cu nisip în ochi, aruncat de picioruşele grăsuţe sau neliniştite de copii. Dimineaţa devreme te găseam uneori liniştită şi clară, iar după-amiază deveneai învolburată şi misterioasă. Urmăream fascinată traseul tău pe plajă, înainte şi înapoi, acoperind complet câte o fâşie îngustă, în timpul serii, pentru ca apoi să...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.