Sec şi atât – Prosecco

Săptămâna trecută încheiam cu un cocktail mai deosebit aici. Acum ne vom apleca asupra unui component al cocktailului Bellini  - Prosecco.

Lăsând căldura care topea astfaltul m-am refugiat, la invitaţia Băcăniei Coco, la răcoare, la etaj, pentru a face cunoştinţă cu două ... spumante şi un ... dulce pe numele lor de cod Prosecco şi Sherry.

Prosecco îşi trage denumirea chiar de la soiul de strugure cu acelaşi nume, originar probabil din satul cu acelaşi nume din zona de nord-est a Italiei. Din motive de apartenenţă a denumirii de prosecco atât la strugurele cu pricina cât şi la zona cu denumire geografică de origine controlată, găseşti soiul de strugure sub numele de glera.

Se pare că aproape 60% din producţia de...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.