imagine

Tiramisu, desert aprig!

Tiramisu, ridică-mi moralul...Poţi?

Căldură mare şi uite că am început să vorbesc în rime... dar nu vă îngrijoraţi prea tare pentru mine deoarece cel mai faimos şi iubit  desert italienesc, tiramisu, înseamnă chiar asta tirami (trage-mă)  şi su’- în sus :). O fi cantitatea de cafea, o fi lichiorul (de altfel puţin şi facultativ), dar efectul unei felii de tiramisu este revigorant, iar unii îi atribuie chiar efecte afrodiziace.

Fiind vorba de un desert aşa de renumit, originea sa este aprig disputată de diferitele regiuni italieneşti, fiecare pretinzând că l-a creat. Astfel s-a născut o mare concurență între Piemonte, Toscana şi Veneto.

O legendă povesteşte că tortul tiramisu a fost creat în secolul al XVII la Siena, în onoarea lui Cosimo de Medici, duce al Toscanei

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.