Un an întreg, eu şi China

Simona Maria Minca e un om care, atunci când crede în ceva, nu se lăsă cu una, cu două. Am în comun cu ea dragostea pentru animale, pe lângă altele. Lucru important: dacă îţi promite ceva, se va ţine de cuvânt. A petrecut o noapte răspunzându-mi la întrebările pe care i le-am pus despre anul petrecut în studenţie în China. Toate acestea după ce bebeluşa ei de câteva luni adormise. Sunt mândră să te cunosc, Simona!

"Un an în China: cum, când, de ce?"

"Cred că a fost kharma sau destinul. Un drum început cu mulţi ani în urmă şi care m-a adus pas cu pas mai aproape de ea, de China. Liantul a fost limba chineză. Nici măcar nu îmi plăcea, dar ce să-i faci.. aspiraţii şi speranţe mari către un alt drum oprite parcă de o mână nevăzută. Să fiu mai explicită: mi-am dorit mult să urmez un liceu de prestigiu în limba engleză, dar soarta nu doarme şi n-a fost să fie. A durut, d...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.