Maşinile unui rege

“The attraction does not lie so much in the car itself. Rather, in the man who chose it and drove it, in the events it witnessed and the places it was steered towards.”

Nu sunt o împătimită a maşinilor, telefoanelor şi a altor gadgeturi care necesită o minimă atracţie şi curiozitate pentru tehnologie. Exceptând motorul, pe care merg pur şi simplu de plăcere, fără să înţeleg perfect cum funcţionează, maşina este un obiect util deplasării, iar telefonul este un mijoc necesar de comunicare. Nu mă interesează care este ultimul model şi daca îţi spală şi vasele sau nu, deşi cred că asta ar putea, la un moment dat, să fie tentant!

Cu toate acestea, ca o femeie ce sunt, am ochi şi pot să apreciez o maşină frumoasă. Pot să îmi dau seama şi când conduc un model care îmi oferă cu totul alt confort. Mă prind imediat, mai ales când mă întorc la modelul meu vechi şi mi se pare că trec de pe maşină pe căruţă. Şi pot foarte bine să-i înţeleg pe cei care nu se limitează la a conduce ci merg mai departe, recondiţionând modele de legendă, construindu-şi propriile motociclete, şi aşa mai departe. Acolo este cu adevărat vorba de pasiune pentru maşini.

Aşa cum am spus-o în repetate rânduri, nu mă aşteptam ca regele Iordaniei să conducă o motocicletă sau un elicopter. Habar nu aveam că tatăl lui, regele Hussein, a adunat o impresionantă colecţie de maşini de epocă, ce pot fi văzute acum în Amman, în Royal Automobile Museum. Prin acest muzeu Regela Abdulah II doreşte să împărtăşească pasiunea regelui Hussein pentru automobile, iar expoziţia este inedită prin felul în care îşi propune să fie şi o incursiune în istoria, politica şi viaţa conducătorilor Iordaniei.

Dacă ajungi în Amman merită să vizitezi acest muzeu, despre care poţi citi mai multe detalii aici: Royal Automobile Museum. Şi dacă tot eşti acolo împreună cu cei mici, chiar alături se află Muzeul Copiilor, pe care nu trebuie să îl ratezi. Dacă vrei sa te bucuri de amândouă rezervă-ţi o zi specială. Poţi încheia cu un picnic în parcul verde, de unde se vede foarte frumos oraşul.

Găseşti mai jos fotografiile nostre cu maşini şi te invit pe SlowRide pentru colecţia de motociclete.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.