Cât e de greu să fii copil!

Avem senzaţia că meseria de părinte e foarte grea. Că răbdarea noastră e tot timpul pusă la încercare şi că orice am face cel mic tot nu ne ascultă şi tot nu vrea să înţeleagă că ceea ce îi cerem noi e „spre binele lui”. Ne privim poznaşul după ce a făcut o boacănă întrebându-ne „cum a putut, cum i-a trecut aşa ceva prin cap?”. Rareori încercăm să ne punem în papuceii lui şi să înţelegem cum se vede fapta din cealaltă parte sau cât de greu e să trăieşti într-o lume în care nimeni nu pare să te înţeleagă.

Te superi şi plângi şi ţi se spune că nu ai de ce să faci asta, lucru care nu te ajută să te simţi cu adevărat mai bine. Dimpotrivă, te simţi şi mai prost pentru că eşti slab când cei mari îţi sugerează că ar trebui să fii tare, iar tu chiar suferi când toţi ceilalţi au senzaţia că e doar ceva lipsit de importanţă. Nu trece mult şi afli că joaca ta nevinovată putea să ducă la un accident grav (oare?), că celălalt te ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.