“Dacă voi fi în continuare la fel de perseverent, voi reuşi mult mai bine în România decât în oricare altă ţară.”

Dacă ar fi să îl descriu pe Alex Filip în câteva vorbe, aş spune că-i merge mintea. Asta a fost prima mea impresie despre el. Aşa că am făcut un experiment, atunci când am decis să îi iau un interviu: i-am trimis în fiecare zi, pe e-mail, o fotografie. Iar el mi-a scris ce îi înspira. Ce-a ieşit, citiţi în continuare. Şi-o să vedeţi că nu m-am înşelat.

"Când văd crucea de pe turnul lui Ştefan cel Mare, primul lucru care îmi vine în minte e una din legendele oraşului în care m-am născut. Se spune că apocalipsa va fi adusă de apă la Piatra Neamţ, mai concret de barajul de la Bicaz care într-o bună zi se va sparge şi va inunda toată depresiunea. Totul va fi sub ape, mai puţin crucea de pe clopotniţă. Înfricoşător scenariul, dar hai mai bine să excludem probabilitatea şi să îl lăsăm la stadiul de legendă.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.