imagine Desert sicilian cu pepene rosu iasomie si ciocolata

Gelo di mellone, desert răcoritor sicilian

Imaginați-vă un desert roşu ca focul, răcoritor, delicat şi cu un uşor iz oriental datorită iasomiei,  cu ciocolată presărată deasupra...Gelo di mellone este un desert tradiţional sicilian din Palermo. Apropos, mellone scris cu 2 l este  pepenele roşu în Sicilia, în restul Italiei melone fiind pepenele galben. Gelo di mellone avea o conotaţie religioasă, fiind consumat în luna iulie în cadrul festivităților organizate în onoarea sfintei Rozalia, sfânta protectoare a oraşului Palermo. Intre timp a devenit desertul tradițional de 15 august si  vara îl găsești în  toate cofetăriile siciliene.

Gelo di mellone are o consistenţă delicată, de cremă, e tare bun și se prepară foarte simplu și repede, cu ingrediente la îndemâna tuturor.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.