Fotografie Prajitura cheesecake cu fructe de padure si iaurt

Prăjitură cu fructe de pădure şi iaurt, reţetă finlandeză

Pentru că am fost tare cuminte, Moş Crăciun mi-a adus din Finlanda  reţeta unei prăjituri tradiţionale, cu multe fructe de pădure şi iaurt. Nu ştiu dacă prăjitura asta a inventat-o chiar el, Moş Crăciun ... sau poate doamna Crăciuniţă :), dar m-am îndrăgostit de ea de la prima linguriţă. O prăjitură cu multe fructe şi iaurt, gen cheesecake la cuptor, foarte gustoasă, light şi simplu de făcut.

Ingrediente pentru aluat:

  • 100 g unt nesărat
  • 75 g zahăr tos
  • 250 g făină albă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • un strop de esenţă de vanilie
  • 1 ou

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.