IMBECILES AGRESIVUM (denumit popular și GUTZERUL)

Trebuie neapărat să îți atrag atenția asupra unui exemplar cu care am fost confruntată în călătoriile mele prin România. Pericolul ca existența lui să îți strice (cel puțin în parte) o vacanță care altfel ar fi putut fi minunată, este atât de probabil, încât m-am decis, pentru siguranța ta, să-mi iau timp și să-l descriu în amănunt, poate că, fiind prevenit, o să poți să-l identifici (destul de probabil), să-l domesticești (greu de crezut), să-l eviți (dificil), să-l ignori (aproape imposibil). În orice caz, trebuie să știi că există și s-ar putea oricând și oriunde să îți iasă în cale!

Nu-mi amintesc să fi auzit în copilăria mea de el sau să-i fi observat eu însămi existența. Poate și din pricină că nu călătoream la fel de mult ca acum, iar călătoriile erau mai mult pe la bunici sau prin vreo tabără, sau poate din cauza că atunci părinții îmi erau pavăză împotriva tuturor relelor. Se prea poate însă ca apari...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Absolventă de Automatică și calculatoare, Iulia crede că poți, cu un pic de înțelepciune, îmbina rigurozitatea germană cu generozitatea latină şi simte că-i acasă atât în România cât şi în Germania. Despre ea spune: "Sunt aşa cum sunt şi-mi place asta. Detest prostia şi venerez inteligenţa. Reuşesc cu uşurinţă să fiu în acelaşi timp adultul responsabil dar şi copilul care nu găseşte nimic penibil în a vorbi cu merele pe stradă.