Triluli şi trulilu prin Alberobello

Înainte să aflu de fapt ce erau trulli şi să vreau să ajung în Puglia, cuvântul ăsta îmi cam aducea zâmbetul pe buze. Prin zona Clujului dacă îi spui cuiva că e cam "truli la cap" nu te aştepta să-ţi mulţumească, mai degrabă spune-o de la o distanţă potrivită ca să poţi să o iei la fugă în cazul în care se supără. Iar vechiul cântec dedicat unei Truli, Truli dragă ce se încăpăţânează să nu răspundă nu a ajutat prea mult.

Deşi, până la urmă, tot am ajuns să-i dau dreptate cântecului cu pricina căci "Printre flori am colindat/Ghiocei am adunat". Şi, într-adevăr, o natură generoasă şi înmiresmată, o vegetaţie parfumată înconjoară sătucul Alberobello de cum vine primăvara. Situată în Bari, Alberobello e micuţa capitală a trulli-lor ce împânzesc regiunea şi datorită cărora a şi devenit patrimoniu Unesco în 1996. Ca să ajungi la Alberobello, nu trebuie decât să te...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.