E sau nu e ceva putred în Danemarca?

Cu nasul turtit de geamul avionului, anticipam cu nerăbdare înclinările aparatului ce avea deja botul în direcția pistei de aterizare. Speram să cuprind cu privirea cât mai mult din Danemarca ce se ivea încet de sub nori. Înaintea mea se afla o întindere de insulițe plate care semănau surprinzător cu o Veneție gigantă și modernă, înconjurate însă de o multitudine de turbine eoliene. Mă hlizeam în sinea mea că am avut inspirația de a-mi lua haine groase și impermeabile, dar speram să nu fie nevoie să-mi pun în funcțiune permisul meu de zbor stil Mary Poppins, umbrela mea nu ar fi rezistat. Vântul a fost, într-adevăr, mereu prezent, dar bine a făcut pentru că niciun nor nu a putut să-i țină față și, astfel, am avut parte și de zile însorite.

Înainte de a ajunge în Danemarca știam foarte puține despre această țărișoară, nu știu cum a făcut, dar s-a fofilat mereu când mă apucam și visam cu ochii deschiși ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.