Martinzug – un râu de lumini în cinstea Sfântului Martin

Tu, ai împărțit astăzi deja? Aceasta este întrebarea care până astăzi se pune adesea în ziua de 11 noiembrie, ziua Sfântului Martin. Legenda spune că Martin, tânăr soldat fiind, călătorea într-o noapte geroasă de iarnă, împreună cu camarazii săi, către un oraș. Frigul era pătrunzător, zăpada înaltă și țurturi atârnau din copaci. La porțile orașului, stătea un biet cerșetor, cu picioarele goale și îmbrăcat cu puține haine, zdrențuite.

El tremura amarnic și i-a rugat pe soldați să-l miluiască cu ceva, dar toți au trecut indiferenți pe lângă el. Martin, care în afară de arme și mantaua lui ostășească nu avea nimic la el, a înțeles că fără ajutor, soarta cerșetorului ar fi fost pecetluită de gerul crunt al acelei nopți și, umplut deodată de simțire dumnezeiască, a recunoscut, în inima lui, că cerșetorul acela era acolo pentru el. Atunci și-a luat sabia și cu ea și-a tăiat mantaua în două jumătăți, o jumătate dându-i-o săr...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Absolventă de Automatică și calculatoare, Iulia crede că poți, cu un pic de înțelepciune, îmbina rigurozitatea germană cu generozitatea latină şi simte că-i acasă atât în România cât şi în Germania. Despre ea spune: "Sunt aşa cum sunt şi-mi place asta. Detest prostia şi venerez inteligenţa. Reuşesc cu uşurinţă să fiu în acelaşi timp adultul responsabil dar şi copilul care nu găseşte nimic penibil în a vorbi cu merele pe stradă.