Respectă-te, române!

„Lauda de sine nu miroase-a bine”, spune un proverb românesc. Sau, şi mai bine: „Capul plecat sabia nu-l taie.” Permite-mi să contrazic aceste vorbe: mi-aş dori ca noi, românii, să fim mai des mândri de noi şi să o afirmăm public, atunci când este cazul.

 Aşa cum spuneam şi în acest articol, avem mereu impresia că străinii au prejudecăţi în ceea ce ne priveşte. Dar, de multe ori, în afara a doi-trei jurnalişti de scandal din ţările respective, oamenii de rând, ca tine şi ca mine, sunt deschişi la tot ce înseamnă România. Prejudecăţile şi complexele sunt, aşadar, în mare parte ale noastre. Şi crede-mă pe cuvânt, atunci când vine vorba de oameni extraordinari, avem de unde alege.

O să îmi spui că românii nu mai sunt creativi. O să ţi-o arăt în acest caz pe Alina Zara, care, de câţiva ani, scormoneşte în lăzi de zestre după comori. Le găseşte şi le dă o nouă viaţă: „a...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.