Imagini preparare tarta sarata cu pere si branza gorgonzola

Tartă sărată cu pere şi brânză gorgonzola

Gustul puternic al brânzei gorgonzola şi aroma delicată de pară se combină minunat într-o umplutură cremoasă cu bază crocantă din foi de plăcintă. O tartă sărată, delicioasă și uşor de făcut. Eu am propus-o ca antreu sau la finalul mesei, à la française, în loc de desert.

„I love fructele” este o deviză pe care aş putea să mi-o imprim pe nişte tricouri pentru că mereu am fost o devoratoare de fructe, crude mai ales, dar şi în prăjituri. În plus, de câţiva ani am descoperit cât de bine merg fructele combinate cu brânzeturi şi carne, aroma lor face mâncărurile mai gustoase şi parcă mai uşoare.

Combinaţia dintre brânza gorgonzola şi pere este folosită în Italia pentru tarte sărate, pizza, paste şi orez. Eu ţi-o propun în varianta de tartă sărată. Gorgonzola este o brânză specifică nordului, amintește mai degrabă de rafinatele brânzeturi franţ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.