foto extract de vanilie

Magie cu vanilie

Este necesar doar un strop din acest extract şi, hocus pocus, ca prin magie, orice prăjitură oricât de fadă, devine mai gustoasă. Nu este nicio vrajă, zău, am adăugat doar un strop de esenţă de vanilie făcută în casă.

Vanilia, cu aroma sa plăcută şi exotică, este unul dintre cele mai folosite ingrediente în prepararea dulciurilor. Mie îmi aduce aminte de copilărie, de acasă şi, în acelaşi timp, mă face să visez la insule exotice.

Până acum câţiva ani foloseam într-o veselie praful de vanilie cumpărat din comerţ. Ulterior, am descoperit că vanilia din el este hm... doar un nume, praful de vanilie fiind un produs 100% sintetic, 100% artificial, obținut în laborator. Deci 0% păstaie de vanilie. Ufff! Deşi tind să nu-mi complic viaţa prea tare, m-am hotărât să încerc să-mi pregătesc cu mânuţele mele esenţa de vanilie. A fost un succes total şi vreau să ţi-o recomand şi ţie: este foarte aromată, naturală,...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.