Ambrosio – o lansare cu şarm

Săptămâna dominată de cele două mari evenimente – Gaudeamus 2012 şi Good Wine 2012 – a reuşit să lase loc şi altor evenimente culturale şi bahice. Unul dintre acestea s-a desfăşurat la restaurantul Charme din Centrul Vechi. O lansare aşteptată, având drept protagonişti vinuri deja medaliate ale Vincon, cel mai mare producător de vin din zona Vrancei.

Oenologul Georgel Costache ne-a povestit despre schimbările de la Vincon (plantaţii tinere de viţă-de-vie, schimbări în procesul de vinificaţie), despre caracteristicile pedoclimatice ale regiunii vrâncene care-şi pun amprenta asupra calităţii strugurilor obţinuţi aici şi care dau siguranţa că aromele ajung la maturitate.

Se pare că Vrancea, zonă recunoscută mai ales pentru cantitatea de vin produsă, începe să se orienteze şi către calitate, cantitatea rămânând însă un...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.