Viena în așteptarea Crăciunului

Se apropie acea perioadă a anului în care copilul din noi se trezește la viață, entuziasmat de primii fulgi de zăpadă, de luminițele colorate care împodobesc orașul și de aromele îmbietoare de scorțisoară și vanilie care răzbat de peste tot. Pentru că, da, este cel mai frumos moment al anului, când ne lăsăm învăluiți de atmosfera de sărbătoare, când căldura apropierii topește orice urmă de răceală, rezistență sau resentiment și când bucuria de a dărui și de a primi deschide orice ușă. Târgurile de Crăciun rezonează cel mai bine cu această atmosferă festivă, iar oferta lor acoperă o gamă variată de gusturi, de la cele decorative la cele culinare.

Târgurile de Crăciun au o tradiție îndelungată în Europa, primele atestări datând din perioada Evului Mediu târziu. Se pare că inițiatoarele acestei tradiții sunt popoarele germanice, tot ele disputându-și și titlul de cel mai vechi târg de Crăciun di...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.