imagine bautura calda pentru iarna

Glogg sau băutura lui Moş Crăciun

Te-ai întrebat vreodată oare ce bea Moş Crăciun de e mereu aşa vesel şi plin de energie? Eu da, aşa că în scrisoarea de anul trecut l-am rugat să-mi împărtăşească secretul... se vede că am fost tare cuminte pentru că mi-a răspuns dezvăluindu-mi reţeta băuturii sale preferate: glogg. Te invit şi pe tine la un pahar de vorbă în timp ce sorbim tihnit dintr-un glogg cu parfum de portocală şi scorţişoară.

Băutura glogg (în Suedia) şi glögi (în Finlanda, patria lui Moş Crăciun) este o băutură tradiţională a ţărilor nordice, nelipsită  în perioada Crăciunului, dar ideală toată iarna pentru a ne încălzi cu gust. Îşi trage originile din vinul fiert, băutură folosită probabil din Antichitate de greci şi romani, însă, cum ţările nordice nu produc vin şi acesta are un preţ cam piperat, localnicii au adaptat reţeta de vin fiert transformând-o în...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.