Parisul cu metroul

4 000 000 de persoane îl iau zilnic. Cine spune Paris, spune şi metrou, inevitabil. Dacă plănuiești o escapadă în acest oraş, bag mâna în foc că îți vor prinde bine informaţiile de mai jos. Iar dacă nu găsești ce cauți, întreabă şi îți voi răspunde. 

Puţină istorie…

Istoria metroului din Paris este legată de expoziţia universală din 1900, atunci când prima linie a fost pusă în funcţiune. Se spune despre reţeaua din Paris că este una dintre cele mai mari din lume: deşi vagoanele sunt vechi şi, deocamdată, doar două linii, 1 şi 14, au fost complet automatizate, metroul îşi îndeplineşte cu succes funcţia pentru care a fost creat, şi anume să transporte călătorii rapid şi eficient. Este completat de celelalte mijloace de transport în comun: RER (trenuri care leagă Parisul de suburbiile sale), autobuze, tramvaie (doar patru ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.