imagine trufe cu ciocolata si portocale

Trufe din ciocolată

Trufele sunt unele dintre cele mai voluptoase dulciuri cu ciocolată, ţi se topesc în gură, cucerindu-te cu aroma puternică de ciocolată şi consistenţa lor catifelată.

Mici bomboane cu o compoziţie simplă, dar irezistibilă, trufele au o inimă cremoasă de ciocolată şi frişcă, învelită într-un un strat subţire de cacao, ciocolată, cocos, alune sau fistic (pentru a menţiona doar cele mai iubite combinaţii posibile).

Trufele din ciocolată au fost create în 1985 de M. Dufour la Chambéry în Franţa (cum altfel având în vedere că unii dintre cei mai importanţi maîtres chocolatiers au fost mai mereu francezii) şi apoi au cucerit rapid lumea. Intenţionat sau nu, creatoarea le-a dat iniţial forma trufelor vegetale, acei tuberculi ce cresc sub pământ, albi sau negri, un ingredient gastronomic de lux, foarte scump şi apreciat de...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.