Cât de frumoasă poate fi tristeţea?

Ceea ce ziua datorează nopţii - de Yasmina Khadra

Când eram aproximativ de vârsta Petrei, tatăl meu a avut şansa de a pleca în Algeria pentru a-i învăţa pe alţii ceea ce el dovedise că ştie deja. Timp de un an, Algeria a devenit un fel de loc exotic şi bogat din care soseau pachete – mai mult sau mai puţin răvăşite de comuniştii zeloşi – conţinând minunăţii precum cutii cu creioane colorate, radiere în forme fascinante, caiete cu hârtie lucioasă (wow!), ciocolată, gume cu aromă de scorţişoară sau cu surprize şi câte şi mai câte.

După ce a revenit în ţară şi am ascultat impresiile ambilor părinţi (mama fusese şi ea pasager pe acolo, pentru o perioadă mai scurtă de timp), mi-au rămas în minte vorbele despre cum algerienii lăsau să se distrugă, aşa în ciudă, tot ceea ce făcuseră bun francezii pe acolo. Nu înţelegeam prea multe atunci şi au trecut ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.