Imagine Gogosi pentru carnaval Italia

Atmosferă de carnaval italian cu gogoşile struffoli

Minusculele gogoşi plutind în miere şi ornate cu biluţe colorate redau cu mult gust atmosfera plină de veselie a Carnavalului din Italia.

În Italia, în această perioadă, monotonia gri şi rece a iernii este alungată de manifestările prilejuite de Carnaval. Probabil cel mai faimos şi extravagant este cel din Veneţia, dar în luna februarie orice orăşel din „cizmă”, oricât de mic ar fi, organizează cel puţin o paradă de carnaval cu care alegorice împopoţonate, costumaţii originale ce stârnesc strigăte de admiraţie sau chicoteli, iar cerul (şi, inevitabil,hainele şi pletele spectatorilor) se colorează cu coriandoli – bucăţele de hârtie colorată. Şi cum sărbătoare rimează cu mâncare, atmosfera veselă şi colorată este întreţinută cu dulciurile specifice Carnavalului. Să nu-mi ceri să ţi le enumăr pe toate căci denumirile şi reţetele variază enorm în funcţie de zonă, singura caracter...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.