imagini instalatii luminoase Torino

Jocuri de lumini la Torino

„EI (extratereştrii) sunt aici! Ajutor!”, mă gândeam în timp ce străbăteam noaptea încărcată de umezeală pentru a vedea mai bine jocul de lumini în culori schimbătoare, învăluite de o neliniştitoare muzică rituală. Până la urmă m-am dumirit, „EI” nu sunt extratereştri, ci măşti dintr-un spectacol – una dintre surprinzătoarele instalaţii luminoase ce împodobesc oraşul Torino în această perioadă.

Unul dintre motivele pentru care iubesc Torino este că reuşeşte mereu să mă surprindă: prima capitală a Italiei unite a conservat de-a lungul timpului o atmosferă retro şi elegantă ce aduce aminte de Paris şi, în acelaşi timp, oferă spaţiu proiectelor de avangardă, artei contemporane şi gastronomiei rafinate. Torino este un oraş surprinzător, unul dintre oraşele italieneşti cele mai originale şi cu o viaţă culturală bogată... asta se oglindeşte până şi în decoraţiunile ce împodobesc oraşul în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfe...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.