Trei idei pentru părinţi şi copii (2)

Trei idei pentru părinţi şi copii (2)

Îmi trec prin faţă tot felul de idei legate de activităţi pentru copii, de cursuri utile pentru părinţi, de ce şi cum să faci ca să mai aibă copilul şi altă preocupare decât jocurile pe calculator sau desenele animate. M-am gândit aşadar, din când în când, în limita timpului disponibil, să  ţi le arăt şi ţie, pe scurt.

1. Vrea copilul un animal? Ce-ar fi să adopţi un urs? Dacă mergi la Braşov, Bran, Moeciu, Râşnov sau Zărneşti, fă-ţi o programare la Liberty Bear Sanctuary, Rezervaţia de Urşi. Ai grijă că nu este un ZOO şi nici nu poţi intra când doreşti, cum doreşti. Pentru că programul de acum e posibil să nu mai fie valabil şi la primăvară-vară, cel mai sigur e să suni la 0268-471-202 sau 0788.714.197. Copilul tău va învăţa ceea ce înseamnă cu adevărat un urs, de ce acesta nu ar trebui să fie ţinut captiv pentru distracţia omului şi de ce fiecare fiinţă are mediul şi modul său de viaţa în care nu trebuie noi să intervenim. Şi da, poţi adopta un urs, află aici cum. Mai multe detalii şi propriile noastre fotografii şi impresii vor veni cel mai probabil săptămâna viitoare.

2. Săptămâna PSI pentru părinţi. între 11 si 17 februarie, Editura Trei si Librăriile Cărtureşti au pregatit o ediţie specială a Săptămânii Psi. Părinţi şi bunici, educatori şi psihologi sunt aşteptaţi în şapte oraşe universitare, la o discuţie cu specialişti în psihologia copilului şi adolescentului. Sună promiţător, prietenii şi partenerii noştri de la Parentime vor vorbi despre joc, vineri, în Bucureşti. Eu îţi reamintesc doar că meseria de părinte se învaţă toată viaţa şi că tot ceea ce tu vrei să afli (pentru că trebuie mai întâi să vrei) te ajută în relaţia cu copilul. Şi încă ceva important, cărţile de parenting şi psihologia copilului de la Editura Trei vor putea fi cumpărate cu o reducere de 25% în toată săptămâna 11-17 februarie. Go, go, go!

3. Am ACUM un loc pentru copilul tău la un Atelier de Capoeira. L-a câştigat LumeaMică dar, pentru că ea este foarte ocupată, îl dă mai departe primului copil care ştie sigur că poate participa şi al cărui părinte comentează aici. Pe principiul primul venit, primul servit. E important să ştii că sesiunile durează o oră și ar urma să aibă loc pe datele de 18, 21, 25, 28 februarie, de la ora 18:30. Acestea nu pot fi reprogramate. Locul de desfășurare este: strada Brădești, nr. 8-10, sediul Salsa Evolucion, la intersecția cu strada Lizeanu (RATB: 36, 34, 335, 330, stația Lizeanu). Click aici pentru hartă. Nu implică niciun cost suplimentar dar trebuie să anunţăm participantul până mâine la ora 14.

Nu ştii ce e Capoeira, nu e aşa? Nici eu nu ştiam, aşa că te invit să citeşti tot pe website-ul Jukava. Eu am selectat doar ceea ce mi s-a părut a fi un argument destul de bun: “La cursul de Capoeira se pune accent pe mișcări, mobilitate, coordonare, muzică și respectul față de cel de lângă tine. Este ca un dans în doi în care copilul va avea nevoie să fie atent la partenerul său și să reacționeze spontan la mișcările lui. Atenția și reacția adecvată în parteneriat cu celălalt sunt abilități-cheie în relațiile de astăzi, creând un contact autentic și educativ.

Sper să îţi fie cu folos, toate ideile! Şi să mă completezi şi tu cu ce ai mai aflat interesant zilele astea!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.