imagini Case pictate artistic Italia

Bonissima – Prăjitură foarte bună umplută cu nuci și ciocolată

„Ooo, daaa, în mod sigur trebuie să fie foarte bună prăjitura asta, nici că s-ar putea numi altfel decât Bonissima!”, am exclamat cu poftă văzând-o (bonissima înseamnă chiar foarte bună): are un aluat fraged ca de biscuiţi, o umplutură cu nuci şi miere şi e acoperită cu glazură de ciocolată. Ce mai, îţi lasă gura apă!

Prăjitura Bonissima cu nuci şi ciocolată este un desert tradiţional italian din oraşul Modena, aflat în regiunea Emilia-Romagna, o zonă mai puţin cunoscută turiştilor, dar considerată unul dintre punctele de reper ale excelenţei gastronomice. Bonissima are origini medievale, iniţial se prepara doar în perioada Crăciunului, iar glazura de ciocolată şi romul sunt o completare modernă. Dar dacă nu-ţi place ciocolata, o poţi face şi fără glazură, să ştii. Zic şi eu aşa:).

Prăjitura a fost numită ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.