Biblioteca virtuală de seară – 20

Fără alte introduceri, câteva articole din blogosfera de travel, de lecturat la ceas de seară:

Luxul dintr-un sat ardelean patrimoniu Unesco, pe Travelbadgers.com. “Departe de forfota oraşului, într-un loc unde mai des auzi un măcănit, cotcodăcit şi nechezat decât un claxon, unde hămăitul este calm, pașnic și nu agresiv ca cel urban … ei bine, aici am găsit cu ceva timp în urmă un locşor numai bun de încărcat bateriile. Chiar şi numai pentru un weekend.”

Fotografii de la carnavalul din Veneția, pe viajoa.ro

– Despre cazarea ideala ne povesteste Ana Maria Caia: “La ce hotel stăm? La ăla la care vrem. Şi ne place. Şi pentru care avem bani. Şi unde ne simţim noi bine. Pentru că nu există reţete de călătorie, nici guru care să îţi spună cum să călătoreşti. Totul este numai despre tine.”

– Există moduri bune sau rele de a călători?  Un articol foarte interesant, scris de Lili de la Plăcerea de a călători.

Nu pot incheia fără să vă spun că bebe Ana, fetita Adrianei de la viajoa.ro, face zilele acestea prima ei călătorie mai “serioasă”. La cât mai multe!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.