Iubeşte-mă la Montecchio!

La o aruncătură de băţ de Verona încântătoare sau, mai degrabă, la o tragere de săgeată de-a lui Cupidon, pe o colină bătută de vânturi, dar şi de soare, două castele se privesc şi îşi trimit mesaje numai de ele înţelese. Sătucul de la poalele dealului se numeşte Montecchio, Montague pentru prietenii bardului, iar castelele sunt Castello della Villa şi Castello della Bella Guardia sau, mai pe scurt, Castelul lui Romeo şi cel al Julietei.

Ca să ajungi la ele nu e greu, odată ce ai nimerit sătucul, căci se pot zări din orice unghi, singura dificultate e să găseşti strada strâmtă ce şerpuieşte printre case îngrijite şi plantaţii de viţă de vie până sus la ele.

Eu le-am descoperit într-o zi frumoasă de iarnă, una din acele zile ce te surprind cu un cer albastru atât de luminos încât, dacă nu ţi s-ar fi aburit respiraţia imediat ce ai scos nasul pe fereastră şi nu ai fi văzut timida zăp...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.