Cu bicicleta prin satele transilvănene

Poate nici tu nu ştiai cum, nici noi nu prea ştiam, dar încă de acum 3 ani Fundaţia ADEPT Transilvania a început construcţia unui traseu de 80 km pentru biciclişti, alături de localnici şi voluntari, care să lege 8 sate transilvănene cu cetăţi săseşti, situri istorice, protejate UNESCO, şi cu peisaje culturale inestimabile. Imaginează-ți o asemenea călătorie, cu mici bucurii ascunse la fiecare pas...

Un astfel de circuit turistic ar putea dezvolta și susține o comunitate cu 5 şcoli, 70 de afaceri locale de turism “verde” şi sute de familii de agricultori sau mici producători din zonă. Iar acest proiect început de ADEPT are şansa lui să continue în 2013 prin prelungirea traseului cu încă 15 km care să unească satele Viscri, Buneşti, Crit şi Mesendorf.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.