Creperies cu clatite Bretania

Galettes bretonnes: clătite din misterioasa Bretanie

Astăzi te iau cu mine într-o incursiune culinară în Bretania, tărâm misterios cu peisaje sălbatice, sculpturi ciudate şi... galettes bretonnes. Făcute cu hrişcă, cunoscută şi sub numele de făină de grâu negru sau sarazin, galettes bretonnes sunt un fel de mâncare tradiţional din Bretania, mai precis nişte clătite mai deosebite cu o umplutură sărată. Eu m-am îndrăgostit de reţeta asta versatilă, aceeaşi bază acoperită cu tot ce vrei şi ai prin frigider, ce o poţi servi ca prânz sau cină şi, fiind aspectuoasă (reţeta tradiţională prevede doar îndoirea colțurilor, astfel că umplutura îţi face cu ochiul din prim plan), e perfectă şi pentru o masă cu prietenii. Simplă, ușoară şi gustoasă, reţeta de clătite cu hrişcă e ideală (și) pentru intoleranţii la gluten şi/sau lapte. Se pare că hrișca a fost adusă în Europa în timpul cruciadelor de către musulmanii cunoscuți şi sub numele de...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.