Omul invizibil din România

Omul invizibil, de Ralph Ellison, este o creație clasică a literaturii americane. Nu este o carte uşoară, dar este o carte pasionantă şi dură, care îţi va suscita o reacţie chiar de la primele pagini. La vârsta de 85 de ani, autorul revine asupra vieţii lui, pe care simte că a trăit-o sub semnul invizibilităţii. De unde acest sentiment? Afli imediat.

Acţiunea se petrece în sudul postsclavagist, unde un student negru urcă încet treptele spre reuşită. Spun negru, şi nu de origine afro-americană, pentru că elementul dominant al acţiunii este sentimentul de ruşine care îl urmăreşte mereu. Ruşine, regret, sentiment de neputinţă în faţa unui destin de care simte că nu poate scăpa decât obţinând o diplomă universitară.

Cât se poate umili un om pentru a-şi atinge scopul, te vei întreba? Dintr-o întâmplare, eroul va ajunge în nordul Statelor Unite, unde întâlnirea bruta...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.