Şocuri culturale în Hong Kong

Înainte de a-ţi povesti despre şocurile culturale din Hong Kong aş vrea să fac o mică paranteză şi să-ţi spun despre o altă întâmplare.

Acum câţiva ani, o prietenă a venit să mă viziteze în nordul Italiei. Nu era la prima ei vizită în Italia, dar era prima dată când venea cu maşina intrând în ţară dinspre Austria şi era prima dată când vedea Dolomiţii, deşi doar de pe autostradă şi de la geamul maşinii. Unul din primele lucruri pe care mi l-a spus cu convingere când ne-am întâlnit a fost: „Îs mai faini Alpii pe partea austriacă decât cei italieni!” Ţin minte şi acum starea de iritare şi de neputinţă pe care mi-au creat-o vorbele ei. Iritarea nu venea din faptul că eram convinsă de contrariu, mai ales că nici azi nu aş şti ce să aleg căci, deşi cunosc mai bine superba parte italiană, am amintiri tare frumoase despre plimbările prin munţii austrieci. Nici dintr-un fel de mândrie pentru locul pe care îl numesc „acasă” sa...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.