Ca la 20 de ani

Eu, Ina, Roxana – şi, de fapt, aproape toată echipa noastră - avem o slăbiciune pentru Budapesta. E oraşul festivalurilor de muzică, oraşul spa-urilor şi ajungi acolo cât ai zice peşte din Banat, de unde sunt eu. Unde mai pui că e în drum spre Viena, altă dragoste de-a noastră. Coup de foudre, cum ar zice francezul.

Acest articol are ca subiect primele călătorii pe cont propriu iar când am început să mă gândesc la mine, cea de la 20 de ani, mi-a venit imediat în minte podul cu lei luminat, într-o seară de iunie. Prima dată când vedeam Budapesta. Prima dată când făceam o călătorie cu prietenii mei în afara ţării. Nu mi-am dat seama până acum că pentru mine Budapesta înseamnă începutul independenţei şi al vieţii de adult. Câţiva ani mai târziu terminam facultatea şi îmi luam zborul spre Franţa. Trăiesc în Paris de mulţi ani, însă niciun oraş din Europa nu are far...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.