Prajitura cu crema de zahar ars si pandispan din ciocolata

Prăjitură minune cu cremă de zahăr ars şi pandişpan de ciocolată

Din seria „hai să ne transformăm în vrăjitoarea cea bună cu șorţ de bucătărie”!

Nu mi se întâmplă prea des să mă laud că fac minuni în bucătărie, mai degrabă exclam „vai de mine, iar a dat cafeaua în foc!”, „aaa, şi acum cine spală muntele ăsta de farfurii murdare?”, puncte puncte puncte...

Însă cu prăjitura asta chiar mă voi lăuda! Îți spun de la început că îşi merită denumirea de prăjitură minune: crema de zahăr ars tronează pe un pandişpan de ciocolată şi totul e însiropat cu sos de caramel, un adevărat deliciu care-i vrăjeşte pe toţi. Adevărata minune se întâmplă când prăjitura se separă în straturi în timpul coacerii. Compoziția pentru crema de zahăr ars şi cea pentru pandişpan se pun împreună în aceeaşi formă de copt. Mie mi s-a părut că se amestecă: „oh, nu!, sigur am greşit”, am oftat eu. Doar că, apoi, în timpul coacerii, are loc minunea: hocus-pocus, prăjitura s...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.