pui cu cocos si mirodenii si garnitura de orez basmati

Pui cu cocos și mirodenii – rețetă indiană

Astăzi îţi propun s-o facem altfel, aşa mai „ciudat” şi exotic ... ce zici? Mă refer desigur la carnea de pui gătită în manieră indiană cu lapte de cocos şi mirodenii. Şi cu lămâie pentru a mai tempera dulcegăria cocosului.

Puiul cu cocos şi curry este probabil una din cele mai cunoscute şi populare reţete indiene în Occident, am pregătit-o pentru a pătrunde mai frumos în atmosfera indiană a cărţii „Viaţa lui Pi”. Recent s-a vorbit mult despre carte şi film, povestea unui adolescent indian care... puncte puncte (suspans, deşi cred că filmul l-au văzut mulţi). O citisem acum mulţi ani, să tot fie vreo 10, şi îmi rămăsese doar amintirea vagă a unei senzaţii de plictiseală. Recitind-o acum am avut o mare surpriză, e interesantă, profundă, „altfel”. Cum se schimbă gusturile de-a lungul vremii, câteodată complet, fie că e vorba de gusturi literare sau culi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.