foto cetatea medievala Dozza Italia

Infuzie de culoare cu zidurile pictate din Dozza Bologna

Iubitorilor de artă contemporană şi/sau doritorilor de o infuzie de bună-dispoziţie, sper că sunteţi prin preajmă pentru a vizita împreună Dozza, un târguşor medieval aşezat pe dealurile din apropierea oraşului Bologna. Pitoresc, dar mai ales original, Dozza m-a fermecat cu zidurile şi casele sale pictate cu gust, multe case decorate cu tablouri în adevăratul sens al cuvântului. Prin urmare, nu e de mirare că  e considerat cea mai mare galerie de artă contemporană în aer liber din Italia.

Uite-mă cu glugă bine trasă peste urechi, ca un artist de stradă şmecher pe cale de a asalta artistic zidurile, asta doar pentru a mă apăra de ploaia mocănească. Daaa, plouă... dar ploaia în loc să transforme totul într-un gri deprimant parcă evidenția şi mai bine frumuseţea caselor pictate artistic cu diferite subiecte în stiluri diferite (aici un ornament delicat cu inspiraţii impresioniste, alături tuşe d...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.