Ceasuri moi în Montmartre

Cartierul artiştilor şi al distracţiilor

Când te gândeşti la Paris, pe lângă Turnul Eiffel, muzee, parcuri, palate, catedrale, un loc anume te îmbie, fie la distracţie, fie să-ţi revezi cunoştinţele de istoria artei, căci despre aproape oricare artist modern ai citi, numele său este asociat cu şederea sau frecventarea măcar pentru puţin timp a unui cartier istoric situat la nord de centrul Parisului, Montmartre. Au trăit, locuit şi creat aici: Picasso, Braque, Van Gogh, Toulouse Lautrec, Pissaro etc.

Sunt foarte cunoscute numeroasele cabarete, cel mai faimos fiind Moulin Rouge. Un cimitir celebru, străduţe în pantă, clădiri joase, cafenele, pieţe şi statui ce evocă personalităţi, un parc, biserici, restaurante, piaţa Tertre, un vizitat târg de artă unde se pictează sau se desenează în aer liber, Piaţa Pigalle cu Muzeul Erotismului, curtezane...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.