Prajitura cheesecake cu branza si lamaie

Fiadone – prăjitură cu brânză din Corsica

Fie că mergi pentru a descoperi munţii ei sălbatici cu forme ciudate, pentru a te relaxa pe plaje de vis sau pentru a te plimba prin oraşele pitoreşti, în Corsica vei găsi peste tot peisaje superbe şi prăjitura fiadone, un desert tradiţional corsican cu brânză, asemănător unei prajituri cheesecake coaptă la cuptor. Prăjitura fiadone are un minunat parfum de lămâie şi este foarte uşor de făcut. Este foarte bună şi aşa simplă, fără adaosuri, însă acompaniată de un sos de fructe roşii (fructe de pădure, căpşuni sau cireşe) devine irezistibilă.

Reţeta tradiţională a prăjiturii fiadone se prepară cu brocciu – o brânză proaspătă şi cremoasă din lapte de capră şi/sau oaie, foarte asemănătoare urdei şi brânzei ricotta, cu care o poţi înlocui cu succes aşa cum am făcut și eu.

Şi acum ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.