casa cu multe flori Burano Venetia

Cromoterapie la Burano (Venetia) – insula curcubeu

La doi paşi de Veneţia se găseşte insula Burano, faimoasă pentru casele sale colorate şi dantelele  deosebite.

Plimbându-te pe marginea canalelor eşti contaminat de veselia căsuţelor multicolore, ornate cu flori şi nelipsitele rufe întinse la uscat. Culorile vii sau pastel nu sunt niciodată ţipătoare, ci mereu în armonie, reușind astfel să transmită o senzaţie de linişte interioară. Mie mi s-a părut locul ideal pentru o şedinţă de cromoterapie.

Luând străduţele la pas, m-am îmbătat de atâtea culori şi mi-am imaginat că, demult, curcubeul, obosit de călătoriile sale în jurul lumii, a hotărât să se oprească puţin la Burano pentru a se odihni. Înainte de a-şi relua peregrinările, curcubeul îmbrăţişă cu drag insula dăruindu-i câte puţin din culorile sale în semn de mulţumire pentru ospitalitate. Istoria adevărată a insulei spune că vopsirea caselor era...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.