Castelul din Campo Tures - Valle Aurina, Alto Adige

Rafting – aventuri cu bâldâbâc prin maşina de spălat

Bâldâbâc, pleosc, trosc, aaaaaa!, wow! Astea sunt onomatopeele şi interjecţiile pe care le asociez cu prima mea experienţă de rafting. Şi cu următoarele, căci a fost dragoste la prima scăldare. De când am descoperit raftingul încerc să-l practic măcar o dată pe an pentru senzațiile tari pe care ți le oferă și pentru descoperirea aventuroasă a peisajului.

Prima mea experienţă de rafting a fost acum câţiva ani în regiunea Alto Adige pe râul Aurino, unul dintre cele mai cunoscute în Italia pentru practicarea acestui sport. Am ales un traseu de două ore cu dificultate medie. La sfârşitul unei veri ploioase râul era ideal de învolburat pentru practicarea raftingului.

Experienţa în sine, adică datul cu barca, durează cam 2 ore, însă cu tot cu instructajul preliminar, echiparea, dezechiparea se întinde cam la 4 ore.

Echiparea cu costum...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.