cararea tacerii insula San Giulio - Orta

O zi romantică la lacul Orta

Pitoresc şi încă neinvadat de turismul de masă, Lacul d'Orta este o oază de linişte şi romantism, ideal pentru o excursie relaxantă de o zi.

Lacurile din Nordul Italiei sunt faimoase pentru frumuseţea lor şi figurează în topul locurilor de văzut în Italia: Lago di Garda şi Lago Maggiore sunt eternele rivale la titlul de cel mai frumos lac, lacul Como are o atmosferă aşa mai șic şi este preferatul vipurilor, iar minusculul şi (aproape) necunoscutul Lago d'Orta te cucereşte cu atmosfera sa romantică.

Când povestesc cuiva că am făcut o superbă excursie pe lac, primesc de obicei nişte priviri piezișe, pline de subînţelesuri: „vai, ce plictisitor,  nu puteai să mergi la mare?”. Asta pentru că italienii nu sunt mari amatori de vacanţe lacustre, iar vara preferă să meargă mai degrabă la mare în Liguria... aşa că nu o să găseşti ni...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.