Mușuroiul de cârtiță

Nici prin cap nu-mi trece să-i fac concurență Ancuței noastre cea neîntrecută în ale bunătăților,  dar pentru că nici eu nu am chiar două mâini stângi când vine la o adică nevoia peste om și tre‘ să mai treacă și pe la bucătărie, am să îndrăznesc să fac o încercare.  Cu ceva vreme în urmă am dat de o revistă în care sunt prezentate rețetele a trei torturi tipic nemțești. Pe două dintre ele le-am încercat deja (pentru că „ceva vreme în urmă“ înseamnă de fapt mai bine de un an“) și cu ajutorul lui Dumnezeu (vorba preferata a bunicii) l-oi face și pe-al treilea. Dacă o să spuneți că-i bine și mai vreți, am să vă povestesc și despre celelalte, dar până una alta am să încep cu „Mușuroiul de cărtiță“, pe numele lui original „Maulwurftorte“.

Mușuroiul acesta, dragii mei, este combinația irezistibilă dintre căpșunele zemoase, dulceața fină a bananei și aroma discretă a migdalelor, totul acoperit de o căciuliță ceva mai grosuță de f...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Absolventă de Automatică și calculatoare, Iulia crede că poți, cu un pic de înțelepciune, îmbina rigurozitatea germană cu generozitatea latină şi simte că-i acasă atât în România cât şi în Germania. Despre ea spune: "Sunt aşa cum sunt şi-mi place asta. Detest prostia şi venerez inteligenţa. Reuşesc cu uşurinţă să fiu în acelaşi timp adultul responsabil dar şi copilul care nu găseşte nimic penibil în a vorbi cu merele pe stradă.