ceai indian cu mirodenii

Ceai indian cu mirodenii – un strop de India

Astăzi o luăm pe drumul mirodeniilor şi mergem hăt până în India cu masala chai, un ceai aromat indian, ideal deopotrivă pentru a contrasta cu gust căldura şi umezeala zilelor de vară sau frigul şi griul apăsător al peisajului de iarnă. O băutură parfumată cu efecte curative datorate mirodeniilor, care ne ajută când suntem răciţi, înfriguraţi şi obosiţi. Iar vara, pe căldura copleșitoare, îi adăugăm nişte cuburi de gheaţă şi ne răcorim cu masala chai, o alternativă aromată la iced cofee sau iced tea. Şi cum anul ăsta vremea e tare aiurită şi plină de surprize, poţi alterna des, una caldă şi una rece:).

Masala chai (chai înseamnă ceai în hindi/urdu, derivă din cuvântul persan چای ceai, iar masala înseamnă amestecul de mirodenii) este o băutură tradiţională indiană. Eu l-am descoperit la Londra şi a fost dr...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.